VideoFotoRetroshow Retro FOTO Show
b2dd71c93c639b1c9244bc4ab091_w1103_h950_g3f0c9666c67d11e5819a002590604f2e

Utopenec byl a je legenda! Nej recept!

Suroviny

1,5 kg špekáčků (hrubých párků)
0,5 kg cibule
feferonka
sklenice 3-5 l
Nálev:
0,4 l octa
0,6 l vody
1 polévková lžíce soli
3 polévkové lžíce cukru
1 lžíce oleje
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
1 lžička celého pepře
Nálev povaříme asi 5 minut a necháme vychladit.

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky – párky oloupneme a podélně překrojíme.
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
  3. Do třílitrové láhve dáme na dno vrstvu cibule, část koření z nálevu, kousek feferonky a
    vrstvu špekáčků. Opakujeme až do naplnění sklenice.
  4. Nakonec zalijeme studeným nálevem.
  5. Necháme uležet 7 dnů v chladu.

TOPlist