VideoFotoRetroshow Retro FOTO Show
018ad6313652bdad5b48203f763f_w640_h596_gi-photo-522296

Hospodský gulášek! Recept z minulosti

Ingredience

  • 500 g vepřového plecka
  • 350 g cibule
  • 1 zarovnaná ČL kmínu
  • 2 lžíce sladké papriky
  • pepř
  • sůl
  • 6 kuliček nového koření
  • 1 bobkový list (větší)
  • 1 PL rajčatového protlaku
  • asi 1/2 ČL mleté zavařené feferonky
  • 1 kostka masového bujonu
  • 2 menší stroužky česneku
  • majoránka

Postup

Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme zároveň s kmínem na oleji dohněda. Přidáme mletou papriku, maso a restujeme asi 1 minutku, Zalijeme vodou, přidáme protlak, feferonku, sůl a pepř.
Za stálého podlévání vodou dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí napovrch glanc nebo-li tuk!
Necháme dobře provařit – asi 20 minut. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.
Kdo má rád ostrý guláš, naseká nožem sterilovanou feferonku, posype si maso i šťávu na talíři.
Když přidáte čerstvou cibuli pokrájenou na jemná kolečka, jenom gulášek vylepšíte

zdroj: www.labuznik.cz

TOPlist